Som vi tidligere har skrevet her på siden, så er interessen i at arbejde for IT-firmaer blevet enorm i Danmark. Uddannelsesinstitutioner som DTU og Aalborg Universitet er blot to eksempler hvor antallet af unge mennesker, der ønsker at læse IT, er steget utroligt meget.

Faktisk viser tal, at mens der var omkring 350 personer, der søgte ind på IT i Aalborg tilbage i 2012, så blev der optaget omkring 800 personer på IT-uddannelserne i Aalborg i 2017. En del af interessen skyldes, at erhvervslivet længe har råbt højt om, at der mangler folk i branchen. En anden forklaring er de succesrige nordiske IT-virksomheder, som viser, hvor langt man kan nå med netop den uddannelse.

Gambling firmaer er også en del af IT-sektoren og også her finder vi nogle af branchens største firmaer i norden. Kindred Group, som byder på 13 forskellige brands inklusiv  Unibet, startede op i Sverige tilbage i 1997. I dag arbejder mere end 600 personer for Kindred Group, så selskabets mere end 11 millioner kunder kan være tilfredse med produktet.

Skype blev grundlagt af svenske Niklas Zennström og danske Janus Friis tilbage i 2003. Med nutidens globalisering er Skype mere relevant end nogensinde, da bedsteforældre kan tale med deres barnebarn i Italien og mødre kan tale med deres børn, når de selv er på forretningsrejse i fx New York. Dette er to ud af mange eksempler på, hvordan Skype på smukkeste vis giver folk på tværs af kontinenter mulighed for at ringe gratis til hinanden.

Skype var så banebrydende at eBay opkøbte firmaet blot to år efter grundlæggelsen, og i 2011 købte Microsoft det dansk-svenske firma i en handel på 44 milliarder kroner, som stadigvæk er en af de største handler nogensinde i den nordiske IT-historie.

Et andet succesrigt svensk firma, som også er blevet opkøbt af et amerikansk firma er iZettle. Tidligere på året købte den amerikanske betalingsgigant PayPal iZettle for 2,2 milliarder dollars. iZettle er et Fintech firma, som arbejder med at levere POS betalingsløsninger til mindre virksomheder via blandt andet kortlæsere til betalingskort. iZettle blev grundlagt af Jacob de Geer og Magnus Nilsson i 2010.

Inspireret af Nilssons kone, som brokkede sig over hvor svært det var at tage imod betaling med kort, når hun solgte solbriller på messer, gik de to svenskere i gang med at skabe det produkt, som senere blev til iZettle og som altså nu er blevet opkøbt af PayPal. Dog fortsætter de to svenske iværksættere i front for produktet, da hele ideen bag opkøbet er, at PayPal vil blive stærkere på især det europæiske marked takket været iZettle.

Men det hele foregår naturligvis ikke kun i Sverige. Den norske IT-koncern Visma er en stor gigant i den nordiske verden, og virksomheden bliver større og større efter sine seneste opkøb i Danmark. Tilbage i 2015 købte Visma det danske regnskabsprogram E-conomic og i 2017 købte de et andet succesrigt dansk regnskabsprogram ved navn Dinero. Sidstnævnte blev designet af Martin Thorborg, som også er hjernen bag den danske søgemaskine Jubii, som blev solgt til Lycos tilbage i 2000.